ABA SMILE & HEALTH
 
PRODUCTIE
   

De latex ontginning

De latex afkomstig van hevea’s van ouder dan 5 jaar wordt opgevangen in een kleine recipiënt en manueel geleegd en vervoerd naar het opslagpunt.

ARBRE
 
LATEXCOLLECTE2COLLECTE3
 

Wassen en spoelen

De latexfilm ondergaat een aantal was- en spoelbeurten om een zo groot mogelijk aantal allergenen te verwijderen teneinde een product te bekomen met kleine tot zeer kleine allergenen waarden.

   

Onderdompeling in bad van latex

Nadat de porseleinen mallen in de vorm van een fallus zorgvuldig zijn gewassen, gedroogd en voorverwarmd worden ze ondergedompeld in een bad van vloeibaar latex. Dan begint het stollingsproces (de rubberdeeltjes beginnen te stollen). In dit stadium is de latexfilm nog geleiachtig.

TREMPAGE

Vulkanisatie

De finale eigenschappen van latex, te weten de elasticiteit en de weerstand, worden verkregen door een proces dat vulkanisatie wordt genoemd. De vulkanisatie wordt verkregen door de mallen met hun film van latex te verwarmen in bakovens tot een temperatuur tussen 50°C en 120°C.

Na een eerste maal door de oven te zijn gegaan worden de mallen opnieuw ondergedompeld in een bad van latex en gaan vervolgens door naar een tweede oven.

VULCANISATION
 

Beading Machine

De mallen gaan dan door naar een machine die de ring aan de basis van de condoom maakt. In dit stadium is de film van latex nog steeds geleiachtig. De mallen gaan dan door naar een laatste oven voor een laatste droging en vulkanisatie.

 

Drogen en unitaire verpakking

De condooms worden vervolgens gedroogd, opgerold en van glijmiddel voorzien. Zij worden per eenheid verpakt in een door thermische sluiting gelast zakje.

 

 

SECHAGE
 
PACKINGLUBRIFIANTFOIL
 

Controle (cfr.het schema)

Gedurende het hele productieproces worden regelmatige en strikte controles uitgevoerd teneinde een eenvormige kwaliteit te bekomen. Al de producten die naat aan de eisen voldoen worden verwijderd.

 

Conditionering van het afgewerkt product

De SMILE condooms worden verpakt in dozen van 3, 6 of 12. Eenmaal geconditioneerd in hun collectieve verpakking worden deze samengevoegd in dozen van 144 eenheden, die « gros » worden genoemd.

BOITE SMILE
     

TOP